Great Eastern Takaful Logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Great Eastern Takaful Logo

Apakah pelan Takaful paling sesuai untuk anda?

Dengan senarai pelan takaful patuh syariah yang kami tawarkan kepada anda, yakinlah manfaat kami yang berbeza mampu bersesuaian dengan cara anda ingin melindungi diri anda serta orang tersayang anda. Di sini kami mempunyai senarai pelan takaful kami di Malaysia, tips memilih takaful serta cara ia memberi manfaat kepada anda.

Jenis Perlindungan Takaful di Malaysia

 

Takaful Keluarga

Apa yang disediakan oleh jenis perlindungan Takaful ini ialah perlindungan kewangan kepada individu dan keluarga mereka sekiranya berlaku penyakit, hilang upaya atau kematian. Great Eastern Takaful menyediakan pelbagai penyelesaian yang memberi anda dan keluarga anda perlindungan takaful yang paling sesuai untuk keperluan yang berbeza. Anda boleh melihat katalog Takaful Keluarga kami dan memilih yang paling sesuai untuk keluarga anda. Katalog ini terdiri daripada pelan seperti pelan Takaful perlindungan diri untuk penyakit berjangkit, pelan simpanan Takaful, dan pelan Takaful komprehensif.

Great Eastern Takaful Berhad juga menawarkan pelan simpanan dan pelaburan. Ia adalah pelan sumbangan tetap yang direka untuk membantu individu menyimpan dan melabur untuk masa depan mereka.

Soalan lazim mengenai perkara ini ialah "apa sebenarnya perbezaan antara takaful am dan takaful keluarga?" Perbandingan antara kedua-dua pelan takaful ini ialah takaful keluarga menyediakan gabungan simpanan dan perlindungan jangka panjang untuk pemegang sijil dan tanggungan mereka, takaful am memberi tumpuan kepada perlindungan jangka pendek harta dan liabiliti terhadap sebarang kerugian atau kerosakan.

Takaful keluarga

Takaful Kesihatan

Perlindungan takaful jenis ini memberikan perlindungan terhadap kos rawatan perubatan tinggi dan kemasukan ke hospital. Ia termasuk perlindungan untuk rawatan pesakit, pembedahan dan rawatan perubatan kecemasan. Pelan penjagaan kesihatan kami boleh membantu proses pemulihan dengan memberikan anda rawatan yang anda perlukan. Dengan pelan takaful yang betul, anda akan sentiasa bersedia untuk sebarang perkara yang mungkin berlaku, menjadikan anda lebih selamat, dari segi kewangan dan kesihatan. Beberapa pelan penjagaan kesihatan Great Eastern Takaful boleh didapati di sini.

Takaful kesihatan

Takaful Simpanan Masa Depan

Perlindungan takaful ini bertujuan untuk membolehkan anda melancong, memperoleh lebih banyak aset, terus mengembangkan pengetahuan diri dengan menerima pendidikan atau mempunyai jaminan kewangan apabila tiba masanya untuk bersara.

Di Great Eastern Takaful, kami mempunyai pelan yang dipanggil Matlamat Masa Depan untuk menjadikan matlamat anda boleh dicapai yang terdiri daripada pelan yang melindungi dan memenuhi aspirasi hidup anda.

Takaful simpanan masa depan

Takaful Simpanan Dan Pelaburan

Sekiranya berlaku kemalangan, keadaan perubatan, kematian, atau sebarang musibah yang tidak dijangka, pelan pelaburan anda boleh tergelincir. Oleh sebab itu, memilih pelan takaful yang betul adalah penting. Untuk melindungi anda daripada sebarang kejadian yang tidak dijangka, pelan simpanan takaful universal perlindungan kekayaan kami juga menyediakan pembayaran manfaat kematian dan manfaat penyakit kritikal untuk memastikan anda dan keluarga anda dilindungi secukupnya.

Takaful simpanan dan pelaburan

Takaful Atas Talian

Memohon pelan perlindungan yang komprehensif boleh menjadi agak membosankan. Inilah sebabnya Great Eastern Takaful mengambil inisiatif untuk menyediakan anda dengan pelan takaful dalam talian. Dengan cara ini, semua orang akan mempunyai akses untuk mendapatkan pelan perlindungan terbaik yang boleh ditawarkan oleh Great Eastern Takaful.

Terdapat tiga pelan perlindungan dalam talian takaful yang boleh anda pilih di sini.

Takaful atas talian

Manfaat Perlindungan Takaful

Terdapat beberapa manfaat takaful. Antaranya ialah faedah ekonomi. Memandangkan produk Takaful termasuk komponen simpanan dan pelaburan, ia membantu dalam menyediakan persediaan awal kepada pemegang sijil. Oleh kerana Takaful adalah patuh syariah, ia adalah instrumen simpanan yang popular berbanding insurans konvensional. Malah orang bukan Islam boleh membeli perlindungan ini. Ia tidak seperti insurans konvensional. Sebarang keuntungan tambahan akan diberikan kepada pemegang saham.

Selain itu, Takaful bertujuan untuk mencapai kerjasama di kalangan peserta. Ia juga menyediakan jumlah pulangan tunai tertentu untuk produk tertentu jika tiada tuntutan dibuat. Satu lagi faedah penting Takaful ialah kerjasama di mana ia menyediakan bantuan kewangan serta faedah lain seperti perkongsian keuntungan, pelepasan cukai dan perkhidmatan Badal haji/wakaf. Sistem Takaful memberi manfaat kepada semua orang.

Takaful menawarkan pelbagai pilihan perlindungan serta pilihan pelaburan yang membolehkan pemegang polisi mengembangkan wang mereka dengan cara yang bertanggungjawab secara sosial. Ketahui lebih lanjut dengan Great Eastern Takaful Berhad hari ini!

Kandungan yang berkaitan
Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Great Eastern Takaful Contact Us
Untuk Khidmat Pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Great Eastern Takaful Logo

Ahli PIDM

TIPS Brochure PIDM