Bahasa
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Penyelesaian Korporat

Perniagaan serta pekerja perlu dilindungi. Penyelesaian Korporat membantu anda memberikan perlindungan perniagaan serta menawarkan manfaat pilihan untuk melindungi para pekerja.


Sudah semestinya kita semua ingin melindungi orang-orang yang tersayang. Pada masa ini, pelbagai keadaan dan kemalangan yang tidak diingini boleh berlaku di luar jangkaan kita. Oleh itu, kita sewajarnya melabur untuk perlindungan keluarga dan orang tersayang dengan takaful. Great Eastern Takaful menawarkan pelan mudah untuk anda, dan antaranya ialah pelan takaful berkelompok yang menawarkan pelbagai faedah dan ganjaran buat anda sekeluarga.

 

Apa Itu Takaful?
Berdasarkan prinsip syariah, takaful ialah satu konsep di mana pencarum menderma sejumlah wang atas dasar tabarru’ dan bersetuju untuk menjadi peserta dalam sesuatu pelan takaful. Pencarum itu secara tidak langsung membenarkan wangnya digunakan untuk membantu peserta lain yang ditimpa apa-apa kemalangan atau kerugian yang ditetapkan. Prinsip utama takaful adalah atas dasar saling bantu-membantu antara satu sama lain, yang mana pelaburan peserta digunakan sebagai modal untuk mana-mana ahli yang ditimpa musibah.

 

Takaful Berkelompok Pelan Komprehensif anda
Takaful bukan sahaja untuk memanfaatkan individu atau ahli keluarga dalam melindungi kumpulan ini menerusi pelan takaful sedia ada tetapi juga untuk ahli perniagaan atau majikan kini boleh melindungi pekerja mereka jika malang tidak berbau melanda. Ini kerana takaful berkelompok melindungi sekumpulan individu daripada sebarang kejadian malang yang mungkin menimpa mereka dalam aktiviti harian mereka.

Dengan takaful berkelompok, majikan atau sesebuah organisasi dapat memberikan perlindungan yang menyeluruh kepada para pekerja dengan menawarkan pelbagai manfaat pilihan. Di Great Eastern Takaful, anda mempunyai pelbagai pilihan takaful berkelompok bagi melindungi mereka yang berharga dalam organisasi anda. Ini juga akan menjadi satu nilai tambahan dalam usaha anda sebagai organisasi dalam melindungi kumpulan pekerja dengan manfaat takaful.

Group Term Takaful (Basic)
Dengan pelan takaful berkelompok ini, perlindungan diberi dengan bayaran sekaligus pada sebarang kematian dan Hilang Upaya Penuh dan Kekal, ataupun penyakit yang boleh membawa maut akibat kemalangan ataupun semulajadi. Pelan ini juga merupakan produk takaful berkelompok boleh baharu tahunan. Pelan asas ini membenarkan pemilik sijil induk untuk menerima amaun manfaat untuk melindungi mereka daripada masalah kewangan bagi kematian ataupun HUPK. Pengunderaitan akan diterima, bersama-sama keuntungan pelaburan (jika ada) yang dikira dan diagih setiap tahun.

 

Group Hospitalisation & Surgical
Penyelesaian takaful berkelompok ini menawarkan perlindungan kepada mereka yang tersayang dengan perkhidmatan kesihatan yang berpatutan. Pelan ini juga memberi anda pilihan yang bersesuaian dengan situasi. Segala perbelanjaan yang berkaitan dengan kesihatan anda serta rutin yang tidak diduga akan dilindungi oleh takaful ini. Pelan takaful ini boleh menjadi solusi utama untuk mendapatkan perlindungan perubatan yang sehenti, yang dapat melindungi bukan hanya masalah perubatan, tetapi juga dalam penyelesaian yang disesuaikan mengikut kejadian yang berlaku. Pelan ini juga fleksibel dalam menggabung keperluan perlindungan anda. Dengan ini, anda akan menjalani kehidupan yang sihat, serta minda yang tenang selepas merasa selamat dengan perlindungan takaful ini. Carumannya juga berpatutan kerana rawatan akan disesuaikan dengan keperluan orang yang tersayang.

 

GET-SME 
Berikan ganjaran dan perlindungan kepada pekerja berharga anda dengan pakej takaful berkelompok ini sekarang. Dengan pakej takaful yang fleksibel ini, anda dapat menjimatkan masa dalam membina tenaga kerja yang produktif dan sihat. GET-SME direka khas untuk menyediakan perlindungan perubatan komprehensif tidak kira pada perniagaan sekecil 5 orang mahupun sebesar 200 orang pekerja. Pakej ini dapat melindungi anda, pekerja anda dan keluarga mereka. Dapatkan sekarang untuk jumlah perlindugan asas sehingga RM500,000, pilihan antara 3 pakej utama kami, dan tiada pengunderaitan perubatan.

 

Peluang Perlindungan Menyeluruh untuk Kesejahteraan Pekerja di Great Eastern Takaful!
Dapatkan pelan takaful berkelompok berkualiti dan fleksibel di Great Eastern Takaful Berhad sekarang. 

Produk lain yang berkaitan

Kami memberi anda akses kepada pelan-pelan peribadi dan pelbagai yang membantu anda melindungi keluarga anda dan menjaga kepentingan anda.

Kami sedia membantu

Kembali ke atas