Great Eastern Takaful Malaysia logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Great Eastern Takaful Malaysia logo

Pengumuman

Para Pelanggan yang kami hargai,

Terima Kasih kerana menyertai Great Eastern Takaful Berhad. Adalah dimaklumkan bahawa sebarang amaun bernilai RM10 dan ke bawah di dalam sijil peserta yang telah luput/tamat/matang untuk semua jenis produk berkelompok, Pengendali Takaful akan menyalurkan jumlah tersebut kepada mana-mana pertubuhan kebajikan yang diluluskan oleh Jawatankuasa Syariah Pengendali Takaful. Walaubagaimanapun, jika anda tidak bersetuju, permintaan bertulis yang rasmi perlu dihantar kepada Pengendali Takaful melalui mel/e-mel kepada:

Group Business Admin, Operations
Great Eastern Takaful Berhad
Menara Great Eastern
Tingkat 3, 303 Jalan Ampang
50450 Kuala Lumpur.

Emel: i-greatcare@greateasterntakaful.com


e-Penyata

Para Pelanggan yang kami hargai,

Salah satu inisiatif digital kami adalah untuk meningkatkan kemudahan dan memberi akses terus kepada pelanggan mengenai maklumat sijil. Oleh itu, penyata-penyata berikut hanya akan disediakan dalam versi elektronik melalui portal pelanggan i-Get in touch bermula dari 1 Februari 2019:

1.           Penyata Caruman Takaful Keluarga

2.           Penyata Tahunan Pelaburan-berkait

3.           Penyata Tahunan Akaun Individu Peserta

E-penyata anda adalah dalam format PDF (Fail Dokumen Mudahalih) dan anda boleh mengakses penyata sehingga 5 tahun yang terdahulu melalui i-Get In Touch. E-penyata ini boleh digunakan untuk sijil yang dikeluarkan di bawah Agensi dan Bancatakaful. Anda tidak akan menerima salinan cetak penyata  lagi selepas ini.

Untuk menggunakan portal ini, anda perlu mendaftar di sini.

Sila rujuk kepada Soalan Lazim (FAQ) untuk maklumat lanjut.

Terima kasih.


Pelancaran Portal i-Get In Touch

Kepada Pelanggan yang kami hargai,

Kami dengan sukacitanya mengumumkan pelancaran portal pelanggan baru kami bermula 15 Ogos 2018. Dengan portal ini, anda kini boleh mengakses dan menyemak butiran sijil anda, mengemas kini maklumat peribadi dan alamat anda, serta melanggan sijil baru anda melalui atas talian.

Untuk menggunakan portal ini, anda perlu mendaftar di sini. Selepas langkah ini selesai, anda akan menerima Pin Mailer yang mengandungi kata laluan anda, yang akan dihantar ke alamat berdaftar anda. Sila pastikan anda menukar kata laluan anda dengan serta-merta untuk mendapatkan akses ke portal tersebut. Semasa anda melayari portal tersebut, sila luangkan sedikit masa untuk menyemak maklumat profil yang kami sediakan untuk anda dan pastikan ianya adalah tepat.

Oleh kerana ini adalah usaha baru, kemungkinan akan terdapat beberapa masalah kecil yang timbul sebelum ianya berjalan lancar.

Sekiranya anda mempunyai maklum balas mengenai portal ini, atau sebarang masalah mengaksesnya, sila hubungi Careline kami di 1 300 13 8338 atau e-mel kepada kami di i-greatcare@greateasterntakaful.com. Maklum balas anda akan membantu kami memastikan bahawa perubahan tersebut menjadikannya lebih bermanfaat untuk semua.

Terima kasih.


Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Untuk Khidmat Pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Great Eastern Takaful Malaysia logo