Bahasa
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Pengumpulan Kekayaan

Perancangan kewangan ialah proses berterusan yang meliputi keseluruhan gambaran kewangan anda untuk mencipta strategi untuk mencapai matlamat jangka pendek dan jangka panjang anda. Ia boleh mengurangkan tekanan anda mengenai wang, menyokong keperluan semasa anda dan membantu anda membina wang simpanan untuk matlamat seperti persaraan. Mempunyai pelan simpanan dan pelaburan untuk persaraan membolehkan anda menikmati hari tua anda dengan tenang. Mulakanlah simpanan dan pelaburan jangka panjang seawal usia anda supaya anda mempunyai lebih banyak masa untuk membina dan mengumpul kekayaan anda. Selain itu, melabur secara konsisten dan awal boleh memberikan manfaat yang besar di masa depan. Di Great Eastern Takaful, pelan kami bukan sahaja melindungi aset dan harta anda tetapi juga membantu mengembangkannya. Perjalanan perancangan kewangan anda boleh dibuat dengan mudah dan lancar.

 

Pelabur yang berjaya mengekalkan disiplin kewangan tertentu. Ia boleh menjadi potensi simpanan dengan pulangan yang lebih tinggi untuk masa hadapan supaya anda boleh mencapai matlamat kewangan anda. Adalah sesuai untuk tidak terlalu konservatif dengan pelan simpanan anda jika anda mempunyai peluang untuk memegang wang tunai di tangan. Sebaliknya, anda mungkin tidak mahu melaburkan keseluruhan simpanan anda sekaligus. Ia akan meninggalkan anda tanpa sebarang aset sekiranya berlaku kecemasan.

 

Selain itu, anda juga harus mempertimbangkan risiko lain yang boleh memberi kesan kepada kehidupan anda. Kemalangan, keadaan perubatan, kematian, atau sebarang musibah yang tidak dijangka boleh menjejaskan pelan pelaburan yang pasti. Untuk melindungi anda daripada sebarang kejadian yang tidak dijangka, perancangan perlindungan kewangan kami juga menyediakan pembayaran manfaat kematian dan manfaat penyakit kritikal untuk memastikan anda dan keluarga anda dilindungi secukupnya.
 

Bagaimanakah pelan takaful simpanan dan pelaburan berfungsi?

Pelan pengurusan kekayaan kami ialah pelaburan patuh syariah yang meningkatkan simpanan dan menjamin kewangan, sekiranya berlaku perkara yang tidak diingini. Pengurusan kekayaan juga boleh membantu anda mencapai matlamat anda dan mencapai kebebasan wang - semua orang harus mempunyai peluang ini untuk berjaya, sama ada ia adalah fokus jangka pendek atau jangka panjang. Jika anda mencari produk takaful simpanan dan pelaburan yang patuh syariah dan kurang berisiko, Great Eastern Takaful ada berita baik untuk anda. Kami mempunyai cara untuk anda melabur dengan selamat melalui penyelesaian takaful pelaburan yang kami tawarkan. Kami juga akan memastikan pelaburan yang dibuat mematuhi undang-undang Islam dan melindungi anda dari sebarang risiko dan kemungkinan. Dengan pelan takaful simpanan dan pelaburan kami, anda boleh melabur simpanan dengan risiko yang minimal dan mengetahui cara menyimpan duit dengan efektif. Apa yang anda simpan akan kekal dalam simpanan anda, apa yang bertambah adalah keuntungan yang anda peroleh dari pelaburan yang anda buat.

 

Mengapa anda memerlukan pelan takaful simpanan dan pelaburan

Setiap orang perlu mempunyai simpanan dan perlindungan pendapatan kerana kehidupan tidak selalu berjalan mengikut rancangan. Oleh itu, pengurusan kekayaan memainkan peranan penting dalam membantu perancangan yang betul dalam kehidupan kita. Memulakan perancangan kewangan keluarga dan pengurusan kekayaan anda lebih awal boleh membantu anda dalam pelbagai cara:

 

●       Perlindungan pendapatan: Pelan pengumpulan kekayaan menawarkan pilihan manfaat yang bertindak sebagai pengganti pendapatan sekiranya keadaan yang tidak diduga berlaku kepada anda. Ia boleh digunakan untuk kelangsungan hidup anda dan keluarga semasa pemulihan anda.
 

●       Menguruskan hutang anda: Jika anda tidak dapat bekerja kerana sakit atau tercedera, perlindungan pendapatan takaful dapat membantu menyelesaikan baki hutang supaya anda tidak mempunyai beban kewangan dan boleh memberi tumpuan kepada pemulihan.
 

●       Mengekalkan kualiti hidup anda: Perlindungan pendapatan takaful memastikan anda dapat mengekalkan taraf hidup normal anda walaupun anda tidak dapat bekerja buat sementara waktu. Ini bagi mengelakkan kemerosotan mendadak dalam gaya hidup anda.
 

●       Jaminan kepada keluarga anda: Ia memberikan ketenangan fikiran kepada keluarga anda, kerana mereka tahu walaupun melalui masa yang mencabar, terdapat perancangan kewangan untuk menampung perbelanjaan penting.
 

●       Pelan khusus matlamat: Perlindungan pendapatan boleh disesuaikan dengan matlamat tertentu, seperti pelan pelaburan persaraan bulanan, memastikan aspirasi jangka panjang anda berada di landasan yang betul.

 

Mengapa menyimpan dan melabur adalah penting untuk masa depan anda

Menyimpan duit adalah seperti menyediakan payung sebelum hujan – ia ada apabila anda memerlukannya tanpa diduga. Pelaburan pula ibarat menanam benih yang tumbuh menjadi pokok besar. Pokok ini memberi anda lebih banyak buah apabila ia semakin tua. Begitu juga, melaburkan wang anda boleh menjadikannya berkembang dan memberi anda lebih banyak simpanan untuk masa depan. Jadi, menyimpan memastikan anda selamat hari ini, dan pelaburan membantu anda memperoleh lebih banyak dalam jangka masa panjang. Mulakan perancangan kewangan dan pilih pelan pengumpulan kekayaan patuh syariah kami untuk menjamin pelaburan masa depan anda hari ini!

Produk lain yang berkaitan

Kami memberi anda akses kepada pelan-pelan peribadi dan pelbagai yang membantu anda melindungi keluarga anda dan menjaga kepentingan anda.

Kami sedia membantu

Hubungi Perunding Takaful

Kembali ke atas