Great Eastern Takaful Logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Great Eastern Takaful Logo

Hari Pembersihan Sedunia 2023 di Pantai Saujana, Port Dickson

Taklimat kesedaran alam sekitar di SK Subang banner

Dalam menyambut Hari Pembersihan Sedunia dan Hari Ozon Sedunia 2023, Great Eastern Takaful Berhad (GETB) mengambil bahagian dalam aktiviti pembersihan di Pantai Saujana, Port Dickson sebagai salah satu tanggungjawab sosial korporatnya (CSR).

Dengan kerjasama daripada pihak SMW Environment dan Jabatan Alam Sekitar Negeri Sembilan, aktiviti pembersihan pantai serta usaha meningkatkan kesedaran awam mengenai perlindungan alam sekitar itu melibatkan seramai lebih 360 orang sukarelawan daripada pelbagai organisasi serta para pelajar institusi pengajian tinggi.

Para sukarelawan telah berjaya mengumpul sebanyak 19,260 sisa pepejal termasuk puntung rokok, sudu dan garfu plastik, botol plastik serta penutup botol hasil daripada aktiviti pembersihan tersebut.

Great Eastern Takaful juga berpeluang untuk memperkenalkan inisiatif upcycling serta melaksanakan demonstrasi mesin dengan harapan untuk meningkatkan kesedaran terhadap pengurusan sisa plastik serta penghasilan barangan baharu yang berkualiti tinggi daripada sisa plastik tersebut.

Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Great Eastern Takaful Contact Us
Untuk Khidmat Pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Great Eastern Takaful Logo