Great Eastern Takaful Logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Great Eastern Takaful Logo

Great Eastern Takaful mencatatkan Malaysia Book of Records atas penghasilan arca pasir penyu terbesar di Malaysia

GETB mencatatkan Malaysia Books of Record banner

Bertemakan ‘Berani Menjadi Berbeza, Kami Melakukannya Dengan Betul’, Great Eastern Takaful Berhad (GETB) telah mencatatkan Malaysia Book of Records yang baharu dengan penghasilan arca pasir penyu terbesar di Malaysia yang dibina di Cherating, Pahang sempena acara Agensi Headstart 2023 pada January 2023.

Dengan kehadiran sekitar 1,200 pasukan agensi, acara itu menyaksikan semangat hebat penasihat takaful untuk membantu memelihara alam sekitar selain menyediakan perkhidmatan terbaik dalam melindungi lebih 1.5 juta rakyat Malaysia.

Ini merupakan inisiatif pembukaan tahun yang hebat kerana arca pasir berbentuk penyu terbesar di Malaysia berukuran 8.8 meter panjang dan 6.4 meter lebar dibina  untuk meningkatkan kesedaran dan masyarakat tentang isu alam sekitar dan pencemaran plastik yang membahayakan pelbagai hidupan marin.

Ketua Pegawai Eksekutif GETB, Shahrul Azlan Shahriman berkata, “Sebagai pengendali takaful keluarga yang sangat prihatin dengan isu yang semakin meruncing ini, kami melangkah ke hadapan dengan tindakan luar biasa untuk menarik perhatian pasukan agensi kami mengenai isu pencemaran plastik. Laporan berkaitan hidupan laut yang terjejas teruk akibat plastik bukanlah perkara baharu, malah ia sudah lama berlaku dan kes sebegini semakin meningkat sehinggakan haiwan marin berdepan risiko kepupusan. Kami percaya dengan tindakan kolektif dan kerjasama oleh semua pasukan agensi yang disokong oleh lebih ramai rakyat Malaysia, kami boleh mencapai kejayaan bersama.”

Acara unik ini menawarkan peluang kepada para peserta untuk merasai keseronokan aktiviti kitar semula dengan panduan yang baik tentang langkah pengurusankan sisa plastik dengan efektif. 

Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Great Eastern Takaful Contact Us
Untuk Khidmat Pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Great Eastern Takaful Logo