1. Langkah Interim Penetapan Semula Kos Perubatan – Soalan Lazim Kini Tersedia
Klik di sini untuk membaca Soalan Lazim yang telah dikemas kini atau hubungi kami di 1300-13-8338 (tekan 6) untuk bantuan lanjut.
 

2. Penggantungan Sementara Permohonan DDA
Bermula 16 Januari 2025, permohonan baharu untuk Kebenaran Debit Terus (DDA) akan digantung buat sementara waktu sehingga diberitahu kelak.
Ketahui lebih lanjut
 

3. Bayar Caruman Anda dengan Mudah melalui i-Get In Touch (iGIT)
Guna iGIT untuk membuat bayaran caruman anda dengan selamat. Elakkan membuat bayaran melalui pihak ketiga.


4.Pejabat dan cawangan Great Eastern di seluruh negara (kecuali Sabah) akan ditutup
Pada jam 1.00 tengah hari pada 24 Disember 2025 (Rabu) sempena cuti Krismas. Cawangan Sabah akan ditutup sepenuhnya dari jam 8.30 pagi hingga 5.15 petang pada 24 Disember 2025 (Rabu). Operasi perniagaan akan diteruskan seperti biasa pada 26 Disember 2025 (Jumaat). Kami memohon maaf atas sebarang kesulitan yang dialami.
 

5. Kami sedia membantu 
Hubungi kami pada bila‑bila masa.

Penyerahan semula hak sijil

Penerima tugas boleh membatalkan atau menugaskan semula manfaat Takaful kepada penugas/pemilik sebelumnya.

Walau bagaimanapun, jika penerima serah hak meninggal dunia, penyerahan hak sedia ada akan dibatalkan dengan memaklumkan GETB bersama-sama dengan penyerahan salinan sijil kematian. Sijil kemudiannya akan diserahkan semula kepada penyerah hak/pemilik sebelumnya. Penyerah hak boleh melantik penerima serah hak  baharu dengan penyerahan borang tugasan baharu (PSF19).

Jika penugasan semula adalah daripada Bank kepada Peserta/penyerah hak, surat pelepasan daripada Bank diperlukan bersama-sama dengan borang Penugasan Semula.

Dokumen yang diperlukan:

1. Borang penyerahan semula hak sijil (PSF21) dengan duti setem