Great Eastern Takaful Logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Great Eastern Takaful Logo

Taklimat kesedaran alam sekitar di Alor Mengkudu, Kedah

Taklimat kesedaran alam sekitar di Alor Mengkudu, Kedah

Great Eastern Takaful Berhad (GETB) telah berpeluang untuk terlibat sama dalam program Takaful Masuk Kampung anjuran Persatuan Takaful Malaysia (MTA) di Alor Mengkudu, Kedah dan meneruskan misi meningkatkan kesedaran mengenai inisiatif hasil semula (upcycling) serta penjagaan alam sekitar kepada seramai 1000 komuniti tempatan dengan penghasilan lebih 50 produk hasil semula sepanjang program berlangsung.

Program tersebut telah dirasmikan oleh YB. Muhamad Radhi Mat Din, Ahli Majlis Mesyuarat (EXCO) Kerajaan Negeri Kedah DUN Alor Mengkudu yang turut cuba mengendalikan mesin hasil semula 2-dalam-1 di tapak pameran program. Taklimat kesedaran alam sekitar juga telah diberikan untuk mengetengahkan isu pencemaran plastik yang semakin membimbangkan serta bagaimana kita dapat memainkan peranan demi persekitaran yang lebih hijau.

Kami berharap agar inisiatif ini menjana idea kreatif dalam menguruskan sisa plastik di rumah dan bekerjasama untuk mewujudkan persekitaran yang lebih bersih dan sihat demi kualiti hidup yang lebih baik.

Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Great Eastern Takaful Contact Us
Untuk Khidmat Pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Great Eastern Takaful Logo

Ahli PIDM

TIPS Brochure PIDM