Great Eastern Takaful Logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Great Eastern Takaful Logo

Sambutan Aidiladha bersama Kem Wardieburn

Sambutan Aidiladha bersama Kem Wardieburn banner

Sempena Sambutan Hari Raya Aidiladha, kami di Great Eastern Takaful menjalankan tanggungjawab sosial kami dengan berganding bahu melakukan Program khidmat masyarakat bersama penghuni Kem Wardieburn. Kami juga turut memberi sumbangan sebanyak dua ekor lembu.

Seawal jam 7.30 pagi 3 Ogos, kira-kira 10 kakitangan GETB sudah berkumpul di kem tersebut, di mana sebanyak 13 ekor lembu ditambat untuk korban. Ini kerana syarikat-syarikat lain juga turut memberi sumbangan lembu untuk tujuan korban dalam acara tersebut melalui program penajaan yang serupa.

Brigadier Jeneral Datuk Marzuki Mokhtar merasmikan acara tersebut dengan menyampaikan pisau peyembelihan kepada wakil tentera, dan dalam masa satu jam, anggota platun tentera yang berkemahiran tinggi telah melakukan upacara korban dengan serentak.

Daging lembu itu kemudian diedarkan kepada komuniti yang layak di kawasan berhampiran. Ketua Pegawai Eksekutif Great Eastern Takaful Encik Shahrul Azlan Shahriman kemudian bersarapan dengan anggota tentera, “Alhamdulillah GETB berjaya memberi sumbangan korban pada tahun ini dengan niat untuk diagihkan kepada masyarakat di Kem Wardieburn pada hari yang mulia ini. Program khidmat masyarakat dan tanggungjawab sosial seperti ini selaras dengan nilai korporat kami, iaitu untuk berkongsi dengan komuniti berdekatan kami”.

Kakitangan GETB juga menikmati makan tengahari yang disediakan oleh pihak Kem Wardieburn yang menghidangkan sup tulang dan sambal belacan, disertai dengan ulam dan nasi putih.

Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan YBhg Encik Edmund Santhara turut menjamu selera tengah hari bersama para jemputan. Khidmat komuniti ini bersesuaian dengan tujuan kami sebagai pengendali takaful: Saling Membantu Mereka Apabila Diperlukan Kerana Kita Boleh.

Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Great Eastern Takaful Contact Us
Untuk Khidmat Pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Great Eastern Takaful Logo

Ahli PIDM

TIPS Brochure PIDM