Great Eastern Takaful Malaysia logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Great Eastern Takaful Malaysia logo

Takaful untuk Saya dan Anda

Ketahui lebih lanjut tentang cara kami bekerja di Great Eastern Takaful, perkembangan industri dan bagaimana anda boleh mendapat manfaat daripada penyelesaian takaful kami.

Masa depan anda cerah apabila anda merancangnya terlebih dahulu

Senario kebiasaan

Seseorang disahkan menghidap penyakit kritikal. Beliau tidak mempunyai perlindungan yang mencukupi. Dia menggunakan  sumber simpanannya, seperti KWSP untuk membantu membayar bil perubatan, oleh itu pelan persaraannya terjejas. Satu kisah benar yang sudah biasa kita dengar. Apakah yang dapat kita pelajari? Bahawa terdapat satu mekanisme yang boleh membantu kita dan menyediakan perlindungan di waktu senang atau susah. Untuk melindungi sumber pendapatan kita agar kita mempunyai persediaan untuk bersara dengan tenteram tanpa membebankan anak-anak kita.
 

Apakah mesej yang cuba disampaikan

Ianya memberitahu kita bahawa generasi tua masih perlu bekerja untuk menyara kehidupan anak-anak mereka, walaupun anak-anak mereka sudah mempunyai pendapatan sendiri. Apatah lagi jika mereka juga mempunyai orang tua yang masih bergantung kepada mereka. Ia sedang berlaku ketika ini. Bankrupsi sedang meningkat. Seramai 24, 953 orang di bawah umur 35 tahun telah muflis sejak 2010 dan di atara bulan Januari dan April 2015, terdapat 107,306 kes muflis, di mana sejumlah 948 daripada kes berikut melibatkan mereka yang berumur 35 tahun ke bawah*. Antara factor yang selalu dieberi ialah pinjaman pelajar, ansuran kereta, bayaran kad kredit, sewa rumah dan kehidupan sosial yang memakan lebih 80% daripada gaji mereka. Jadi si ayah yang sudah berusia lebih 65 tahun yang masih terus membantu. Perkara biasa didengari?  Bagaimana pula‘ saya sepatutnya melabur lebih di waktu saya masih muda’?. 
 

Jom kita ceritakan satu kisah yang berbeza

Tentang seorang lelaki , yang tekun dan fokus dalam kehidupannya. Sebagai seorang graduan muda, dia sedar kepentingan menjadi seseorang yang kukuh kewangannya, jadi apa yang dia lakukan setelah mendapat pekerjaan adalah merancang pelan perlindungannya. Selang berberapa tahun, dia semakin matang dan selain daripada mengekalkan pelan asasnya, dia menambahkan pelan perlindungannya untuk merangkumi keperluan keluarganya. Pelan perubatannya memberi manfaat yang sepatutnya apabila dia disahkan menghidap penyakit kritikal. Tidap seperti cerita sebelum ini, lelaki ini sudah bersedia, Dia juga mempunyai perancangan pemulihan, yang bermakna simpanan untuk bersara tak akan disentuh. Inilah impian kita setiap hari. Cerita persaraan yang sempurna.

Peluang berada di mana-mana sahaja sekiranya anda tahu mencarinya. Ia tidak terlambat untuk melabur di dalam satu pelan perlindungan yang boleh membantu anda di masa depan. Jadi, sekiranya sorang penasihat kewangan yang ramah ingin bertemu dengan anda, berikanlah dia peluang untuk membentangkan hujahnya. Dia berkemungkinan mempunyai apa yang anda perlukan untuk mencapai impian persaraan yang anda inginkan.

Anda juga boleh hubungi kami. Kami akan padankan anda kepada para Perunding Takaful kami yang sedia berkhidmat kepada anda dengan hanya satu klik

Anda juga boleh hubungi kami. Kami akan padankan anda kepada para Perunding Takaful kami yang sedia berkhidmat kepada anda dengan hanya satu klik.

Atau sekiranya anda ingin cuba menilai sendiri kos untuk memulakan satu pelan perlindungan, klik di sini.

Sumber:

*http://www.thestar.com.my/news/nation/2015/06/22/becoming-bankrupt-before-35-worrying-trend-of-about-25000-gen-y-msians-in-debt-over-the-last-five-ye/

you-and-me-infographic-1
you-and-me-infographic-2
you-and-me-infographic-3
you-and-me-infographic-4
you-and-me-infographic-5
Kandungan yang berkaitan
Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Untuk pertanyaan
Untuk khidmat pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Cari Perunding Takaful
Great Eastern Takaful Malaysia logo