Bahasa
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Myanmar
Takaful Keluarga - i-Great Teras

Takaful Keluarga

i-Great Teras

Mulakan sekarang dan dapatkan perlindungan yang diperlukan!

Bila sudah mula bergaji, kita mungkin mudah alpa dengan keasyikan membeli-belah dan berbelanja sehingga melebihi bajet. Gajet dan kereta mahal, pelancongan dan makan makanan mewah adalah perkara yang menggembirakan hati, tetapi bukanlah suatu keperluan asas. Malangnya, kita sering melayan hati dan kemahuan lebih dari apa yang kita perlukan dan kepentingan asas sehingga gagal menabung 10-20% daripada pendapatan bulanan untuk perlindungan atau masa depan kita. Tanpa apa-apa pelan takaful keluarga, kesan-kesan pengurusan wang yang kurang baik boleh mengganggu orang-orang di bawah tangunggan anda.

Pelan takaful keluarga seperti i-Great Teras adalah solusi perlindungan keluarga yang mampu milik. Dapatkan manfaat dari i-Great Teras yang mudah, dengan perlindungan dari hanya RM25 sebulan. Ia adalah pelan permulaan terbaik yang memberikan pulangan ketika matang dan perlindungan pada waktu yang sama. Mendapatkan perlindungan daripada pelan takaful akan dapat membantu anda dalam mengurangkan komitmen wang yang perlu dibiayai apabila anda ditimpa musibah yang melibatkan kesihatan ke atas diri anda atau keluarga.


Apakah Kepentingan Takaful Buat Keluarga?
Pelan takaful keluarga memberikan anda perlindungan serta memperoleh simpanan jangka panjang. Anda atau waris anda akan mendapat manfaat dalam bentuk kewangan jika anda ditimpa kemalangan. Pada masa yang sama, anda akan menikmati simpanan persendirian jangka panjang kerana sebahagian daripada caruman anda akan didepositkan ke dalam sebuah akaun untuk tujuan simpanan. Anda akan menikmati pulangan pelaburan daripada caruman simpanan berdasarkan nisbah yang telah dipersetujui. 

Manfaat-manfaat utama

i-Great Teras

Memberi anda ganjaran apabila matang

Apabila  matang, anda akan menerima 100% jumlah amaun di dalam Akaun Individu Peserta (jika ada) sekaligus.

i-Great Teras

Manfaat Kematian atau Hilang Upaya Penuh dan Kekal (HUPK)

Jika berlaku kematian atau HUPK, orang yang disayangi akan menerima amaun manfaat untuk melindungi mereka daripada masalah kewangan dengan pelan takaful keluarga ini.

i-Great Teras

Manfaat Pengurusan Pengebumian

Jika berlaku kematian, keluarga anda akan menerima RM2,000 untuk membantu mereka dengan perbelanjaan pengebumian.

Tingkatkan Pelan Takaful Keluarga Anda Dengan Rider
Dapatkan i-Great Teras khusus untuk anda dengan perlindungan-perlindungan tambahan. Jika anda ingin tambah perlindungan dalam pelan takaful keluarga ini untuk perkara-perkara seperti perubatan, penyakit kritikal atau penyumbang, rider-rider berikut boleh dipilih:
 

  • i-Critical Illness Benefit term Rider
    Ini ialah rider penolakan unit yang boleh disertakan dengan pelan takaful berkaitan pelaburan yang menyediakan perlindungan apabila Orang Yang Dilindungi didiagnos dengan salah satu daripada 45 penyakit kritikal yang tersenarai.

  • i-Contributor Benefit Plus Term Rider
    Ini ialah rider dengan caruman berkala, yang menyediakan perlindungan sekiranya penyumbang meninggal dunia, atau didiagnos dengan salah satu daripada 45 penyakit kritikal, atau hilang upaya penuh dan kekal sebelum berumur 70 tahun pada hari lahir berikutnya. Semua caruman pelan takaful keluarga akan dibayar daripada Dana Tabarru’.

Bagaimanakah i-Great Teras berfungsi

 

Dapatkan Pelan Takaful Keluarga Yang Komprehensif Bersama Great Eastern Takaful 

Great Eastern Takaful merupakan nama yang dipercayai dalam pelan takaful keluarga mahupun pelan takaful persendirian, kami menyediakan pelbagai solusi perlindungan dan pelaburan supaya anda dapat memilih perlindugan yang paling sesuai berdasarkan kemampuan dan keperluan masing-masing. Kami tekad menjadi sebuah nama yang dipercayai dalam takaful dengan memberikan servis yang terbaik untuk anda. Untuk ketahui lebih lanjut, layari laman web kami.

Nota dan penafian

Sila ambil perhatian terhadap perkara di bawah untuk memastikan anda memahami sepenuhnya tentang apa yang dilindungi dan tidak dilindungi oleh produk ini. Jika terdapat keraguan, sila hubungi Perunding Great Eastern Takaful anda.

Kembali ke atas