Bahasa
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Singapore
Indonesia
Brunei
Myanmar
Takaful Kesihatan - i-Medik Rider Suite

Takaful Kesihatan

i-Medik Rider Suite

Penyelesaian perlindungan perubatan sehenti anda

Untuk menjalani kehidupan anda sepenuhnya, anda perlu menjaga kesihatan anda. Namun, penyakit, kemalangan dan lain-lain halangan perubatan boleh menghalang perancangan masa depan anda – melainkan anda bersedia menghadapinya dari segi kewangan. Suit i-Medik Rider adalah pakej pelan-pelan takaful perubatan yang direka khas untuk memberi jaminan kepada anda bahawa kami akan membantu anda jika diperlukan. Ketahui lebih lanjut tentang Takaful Perubatan dan Kesihatan yang komprehensif dan fleksibel yang ditawarkan oleh Great Eastern Takaful. 

 

Dapatkan Perlindungan Kesihatan dari Takaful Perubatan dan Kesihatan
Takaful Perubatan dan Kesihatan memberikan perlindungan terhadap kos rawatan perubatan persendirian seperti kos hospital dan penjagaan kesihatan, jika anda disahkan menghidap penyakit tertentu atau terlibat dalam kemalangan. Apabila anda menyertai Takaful Perubatan dan Kesihatan, anda akan mencarum sejumlah wang ke dalam dana takaful dalam bentuk caruman penyertaan (Tabarru'). Anda akan memeterai perjanjian (aqad) bagi membolehkan anda menjadi salah seorang peserta yang bersetuju untuk saling membantu antara satu sama lain, sekiranya salah seorang peserta ditimpa musibah seperti dimasukkan ke hospital atau didiagnosis menghidap penyakit tertentu. 

 

Jenis Perlindungan Dalam Takaful Perubatan dan Kesihatan

 • Fi Profesional dan Perkhidmatan Hospital
  Pelan takaful ini memberi perlindungan kepada anda terhadap perbelanjaan perkhidmatan hospital dan fi profesional akibat kecederaan atau penyakit yang dialami, seperti caj wad, caj pembedahan dan caj unit rawatan rapi. Manfaat-manfaat ini boleh dihadkan kepada amaun maksimum dan/ atau bilangan hari.

 • Manfaat penghospitalan
  Di bawah takaful ini, anda akan diberi elaun harian bagi setiap hari anda berada di hospital disebabkan oleh penyakit dan/ atau kecederaan, tertakluk kepada bilangan hari maksimum.

 • Penyakit kritikal
  Takaful perubatan memberi manfaat sekali pembayaran sekiranya anda didiagnosis menghidap salah satu daripada penyakit-penyakit kritikal yang dinyatakan di dalam sijil. 

Manfaat-manfaat utama

i-Medik Rider Suite

Penambahan 10% Had Tahunan Keseluruhan setiap 3 tahun

Mantapkan penjagaan kesihatan anda dengan insentif tambahan ini. Tingkatkan perlindungan perubatan anda dengan tambahan 10% dari Had Tahunan Keseluruhan permulaan anda setiap 3 tahun sekiranya tiada tuntutan dilakukan dalam selang 3 tahun sijil sebelumnya.

i-Medik Rider Suite

Elaun tunai harian dari RM50

Perbelanjaan harian boleh menjadi sesuatu yang berjumlah besar. Gunakan peruntukan yang ditawarkan ini untuk pelbagai kegunaan yang bermanfaat kepada anda.

i-Medik Rider Suite

Dapatkan 10x Had Tahunan Keseluruhan

Lindungi diri anda dengan kepastian bahawa pelan perlindungan anda mempunyai kemampuan yang lebih besar, lebih daripada biasa.

Manfaat-manfaat tambahan

Kesihatan anda dan keluarga anda merupakan sesuatu yang penting bagi anda dan kami di Great Eastern Takaful memahami sepenuhnya perkara ini. Sebab itulah kami mereka suite Takaful Perubatan i-Medik untuk memberikan anda jaminan sekiranya perkara tidak diingini terjadi, kami bersiap sedia untuk membantu. Pilih pelan Takaful Perubatan dan Kesihatan yang paling sesuai buat keperluan dan kemampuan anda. Bujang mahupun berkeluarga, berpasangan mahupun beranak-pinak, anda berhak mendapatkan perlindungan kesihatan yang berkualiti. Dapatkan jaminan perubatan apabila anda memilih salah satu atau gabungan pelan-pelan takaful ini:

 

i-Medik Rider Suite

i-Medik Rider

 • Perkongsian kos
 • Kenaikan had tahunan 10% setiap 3 tahun
 • Bantuan kecemasa antarabangsa

i-Medik Rider Suite

i-Medik Xtra Rider

 • Bayaran penuh untuk manfaat tertentu
 • Penggantian kanta intraocular disebabkan pembedahan katarak
 • 2x jumlah manfaat HUPK dan kematian akibat kemalangan dengan pengangkutan awam

i-Medik Rider Suite

i-Medik Plus Rider

 • Kenaikan had bilik dan penginapan hospital
 • Tambahan 90 hari rawatan lanjutan
 • Manfaat harian bagi penjaga

i-Medik Rider Suite

i-Medik Xtender Rider

 • Bayaran penuh untuk caj tertentu
 • 10x Had Tahunan Keseluruhan
 • Tiada had seumur hidup keseluruhan

Bagaimanakah i-Medik Rider Suite berfungsi

 

Perlindungan Kesihatan Terbaik Dari Great Eastern Takaful
Dapatkan perlindungan dari penyakit dan kemalangan yang berkualiti dan menyeluruh untuk diri anda dan keluarga anda. i-Medik Rider Suite menawarkan pelan-pelan takaful yang fleksibel tapi comprehensif agar anda dapat memberikan jaminan kesihatan dan perubatan buat yang tersayang. Untuk ketahui lebih lanjut tentang Takaful Perubatan dan Kesihatan oleh Great Eastern Takaful, layari laman web kami.

Nota dan penafian

Sila ambil perhatian terhadap perkara di bawah untuk memastikan anda memahami sepenuhnya tentang apa yang dilindungi dan tidak dilindungi oleh produk ini. Jika terdapat keraguan, sila hubungi Perunding Great Eastern Takaful anda.

Kembali ke atas