Great Eastern Takaful Malaysia logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Great Eastern Takaful Malaysia logo

Chung Mu Sha

Chung Mu Sha

Jantina: Lelaki
Tahun Perkhidmatan: 18 tahun
Bahasa Pertuturan: Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Bahasa Mandarin
Bandar: Jitra, Kedah

Para pelanggan saya tinggal di serata Malaysia tetapi kebanyakan mereka bertempat di wilayah utara (Perlis; Kedah; Penang) dan bandar-bandar seperti Ipoh; Kuala Lumpur; Melaka dan Johor Bahru. Saya yakin dengan potensi perniagaan takaful memandangkan populasi Melayu yang tinggi di Malaysia.

Saya berminat untuk mendedahkan kaum Melayu kepada perancangan kewangan Islam terutamanya perancangan takaful. Saya juga komited untuk memanfaatkan pengetahuan dan pengalaman yang diperoleh sepanjang 18 tahun dalam kerjaya ini untuk melatih lebih ramai usahawan takaful muda di Malaysia.

Saya ingin berkongsi pengetahuan dan pengalaman saya dengan orang lain (di Facebook; Whatsapp). Saya juga terlibat dalam kegiatan komuniti (sebagai Presiden alumni UUM – Chinese Chapter; presiden kelab alumni sekolah rendah saya dan Timbalan presiden bagi Gerakan Belia Bersatu Malaysia di Perlis (GBBM). Saya juga berkecimpung dalam politik sebagai pengerusi Belia Perlis.

Pensijilan:
Ijazah Sarjana Muda Perakaunan (Kelas Pertama), Ijazah Kedoktoran Pentadbiran Perniagaan (DBA), UUM, RFP (Perancang Kewangan Berdaftar), ChFP (Perancang Kewangan Bertauliah) dan IFP (Perancang Kewangan Islam)

Pencapaian:
6 Ejen Terbaik Seluruh Negara GEL 1998, Pelantikan sebagai Pengurus Jualan Unit (USM) 1999, 5 Pengeluar Peribadi Terbaik Semua Pangkat Seluruh Negara GEL 2000, 17 Pengurus Unit Terbaik Seluruh Negara (USM) GEL 2000, Court Of The Table [COTT] 2001, Juara Berganda Kebangsaan GEL 2001, Pengeluar Peribadi Terbaik & Pengurus Jualan Unit Terbaik (USM) 2001, Pelantikan sebagai Pengurus Jualan Kumpulan [GSM) 2002, Pengamal Kewangan Bertauliah (ChFP) 2003, Perancang Kewangan Berdaftar (RFP) 2003, 5 Pengeluar Peribadi Terbaik Semua Pangkat GEL 2004 , 15 Pengurus Jualan Kumpulan (GSM) Terbaik Seluruh Negara GEL 2004, Perancang Kewangan Islam (IFP) 2008, Duta Perekrutan GE 2012, Anugerah Admiring Agency 2012, Million Dollar Round Table (MDRT) 1999-2008, Ahli Seumur Hidup MDRT Termuda GE, Agensi Million Dollar Agency (MDA) 2003-2004, 2009-2012, Breakaway 1 Direct GSM & 2 Indirect GSMs, Breakaway 1 Direct GSM & 1 Indirect GSM 2013, Million Dollar Agency (MDA) 2014

Hobi:
Berjoging, Pingpong

Hubungi saya
Mohon hubungi semula
Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Untuk pertanyaan
Untuk khidmat pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Cari Perunding Takaful
Great Eastern Takaful Malaysia logo