Great Eastern Takaful Malaysia logo
Pilih negara dan bahasa anda
Malaysia (Takaful)
Malaysia
Great Eastern Takaful Malaysia logo

Chung Mu Sha

Chung Mu Sha

Jantina: Lelaki
Tahun Perkhidmatan: 19 tahun
Bahasa Pertuturan: Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Bahasa Mandarin
Bandar: Alor Setar

Para pelanggan saya tinggal di serata Malaysia tetapi kebanyakan mereka bertempat di wilayah utara (Perlis, Kedah, Penang) dan bandar-bandar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Melaka dan Johor Bahru. Saya yakin dengan potensi perniagaan takaful memandangkan populasi Melayu yang tinggi di Malaysia.

Saya berminat untuk mendedahkan kaum Melayu kepada perancangan kewangan Islam terutamanya perancangan takaful. Saya juga komited untuk memanfaatkan pengetahuan dan pengalaman yang diperoleh sepanjang 19 tahun dalam kerjaya ini untuk melatih lebih ramai usahawan takaful muda di Malaysia.

Saya ingin berkongsi pengetahuan dan pengalaman saya dengan orang lain. Saya juga terlibat dalam kegiatan komuniti (sebagai Presiden alumni UUM – Chinese Chapter, presiden kelab alumni sekolah rendah saya dan Timbalan presiden bagi Gerakan Belia Bersatu Malaysia di Perlis (GBBM). Saya juga berkecimpung dalam politik sebagai pengerusi Belia Perlis.

Pensijilan:
BA (Hons) Accounting

Pencapaian:
Top 1 WG Northern Region 2016 & 2017, Great Eastern Youngest MDRT Life Member, MDA, Admired Agency Award, One Million Dollar Agency 2016 & 2017, SES 7 & SES 8 WG Qualifier, Supremacy Excellent Qualifier 2016

Hobi:
Bersukan, melancong

Hubungi saya
Mohon hubungi semula
Kembali ke atas
Perlu bantuan?
Untuk Khidmat Pelanggan
E-mel kepada kami
Kunjungi
kami
Buat tuntutan
Great Eastern Takaful Malaysia logo